Reklame*

Strategi til blackjack

Enhver spiller, der vil have succes med blackjack, er nødt til at have en strategi fra start. Det er også derfor, vi har skrevet denne guide om den rette blackjack strategi for dig. Hvis du ikke gider at læse, kan du eventuelt hoppe direkte over til vores skema, som viser dig, hvad du skal gøre ved hver hånd i blackjack, når kortene er givet. Ellers, så bliv hængende og lær den bedste strategi til at opnå 21 og gevinst. Vi præsenterer de bedste tips under billedet.

Blackjack strategi

Vores blackjack strategi er vejledende

Alle de strategier, vi gennemgår i denne artikel, er vejledende. Vi lover dig med andre ikke ord ikke guld og grønne og skove, men til gengæld kan du med disse strategier træffe de rette beslutninger i din kamp mod dealeren. Du optimerer med andre ord dine vinderchancer i blackjack med denne guide ved hånden, så du både bliver underholdt og forhåbentlig vinder lidt penge.

Tip #1 – stå ALTID på 17 og derover

Dette er den mest vitale og simple strategi i blackjack, som du IKKE må afvige fra, hvis du vil have de bedst mulige odds for at vinde på sigt. Har du 17, 18, 19 eller 20 på hånden, skal du ALDRIG trække et ekstra kort uanset det kort, dealeren har på hånden. Dette er en klassisk begynderfejl at tænke, at 17 eller 18 måske ikke lige er nok til at slå dealeren, hvis han har 8, 9, 10 eller sågar 11 på hånden. Men! Der er langt flere nummererede kort i blackjack, end der er billedkort, så der er langt større chance for, at dealeren enten trækker et lavt kort og må trække igen, hvilket giver en stor risiko for, at han går over 21 = du vinder! Dealeren må nemlig ikke stoppe med at trække på værdier på 16 eller derunder. En klar fordel for dig, som kan stoppe, når du vil.

Tip #2 – stå IKKE ALTID på 17

Nu har vi lige skrevet ovenfor, at du altid skal stå på 17 eller derover, men det passer ikke helt. Har du “Soft 17” – altså et Es og et andet kort på hånden, skal du altid tage et kort mere. Du får chancen for at komme tættere på 21, og trækker du et højt kort, skifter dit Es værdi fra 11 til 1.

Tip #3 – split Esser, 8’ere og 9’ere

Hvis du sidder med to Esser, 8’ere eller 9’ere på hånden, skal du næsten ALTID splitte dem, så du spiller videre på to hænder. Kun hvis dealeren sidder med 9, 10 eller Es skal du overveje at tage et kort mere i stedet eller blive stående.

Tip #4 – dobbel ALTID indsatsen op med Es

Sidder du med et Es på hånden som første kort, skal du ALTID fordoble din indsats og kun trække et kort mere. Uanset hvad dealeren sidder med.

Tip #5 – split ALDRIG 5’ere eller 10’ere

Hvis du sidder med to 5’ere eller 10’ere, skal du aldrig splitte. Med 5’erne kan du komme til at sidde med to rigtig dårlige hænder på samme tid, ligesom du skal være heldig med 10’erne, hvis du kan slå dealeren på begge de blackjack-hænder, du spiller med dem.

Tip #6 – stå ALDRIG på 12-16, hvis..

.. dealeren sidder med 7 eller bedre på hånden. Risikoen for, at dealeren trækker 17 eller derover er stor, mens du er stuck på 12-16.

Tip #7 – køb ikke “forsikringen”

Mange casinoer tilbyder dig at købe en forsikring til 50 % din oprindelige indsats, hvis dealeren sidder med et Es og altså kan have blackjack. Har han blackjack, får du indsatsen retur. Har han ikke, taber du både indsats og “forsikring”. Oddsene er imod dig, hvis du køber blackjack-forsikringen, men følelsen af at blokere en dealers blackjack er selvfølgelig også rar.

Tip #8 – ha’ styr på den basale strategi

Sæt dig ikke til bordet online eller fysisk, før du har den basale viden om blackjack på plads. Du behøver ikke at memorere skemaet til blackjack udenad, men det vil være en fordel, hvis du har en idé om, hvornår du eksempelvis slet ikke skal splitte, og hvornår du altid skal. Læs eventuel strategierne og reglerne, læg dem fra dig og test din hukommelse ved at spille gratis.

Disclaimer om vores strategiske råd til blackjack

Alle rådene ovenfor er enten bevist matematisk eller nogen, vi har skrevet på baggrund af vores egne oplevelser med at spille. Alt, der referer til træk, du skal eller ikke skal foretage, baseres udelukkende på matematik, mens eksempelvis råd nummer 7 og 8 er nogen, der er lidt mere “bløde” og til fortolkning.